Foodprints


Bij Amazing Cakes kun je een foto of afbeelding af laten drukken op Frosty- of Icing Sheets. Deze prints kun je superleuk verwerken op o.a. taarten, cupcakes of koekjes.
Verras nu iemand met een wel héél persoonlijke taart!
Oja... smaken verschillen natuurlijk... maar zelf vinden wij de Icing sheets absoluut het lekkerst, maar de Frosty sheets soms nét iets mooier, die lijken soms iets scherper.
Voor een goede afhandeling van uw order verzoeken wij u het bestand als PDF-bestand naar ons te mailen.
NB: Onderaan deze pagina vindt u ook wat kant-en-klare Disney ouwels en Spiderman icingsheets. Deze zijn al kant-en-klaar en kunt u direct aan uw winkelwagen toevoegen.

 

Hieronder uitleg en tips over de diverse mogelijkheden:


Frosty Sheets
Dit is de meest gebruikte ondergrond voor het maken van eetbare prints. Een haarscherpe afdruk op een stevige, flexibele en dunne ondergond. De frosty sheet is neutraal van smaak en prima bestand tegen vocht, waardoor de Frosty sheet ook uitstekend geschikt is om op crème of slagroom te plaatsen. De print smelt als het ware samen met de crème.

De frosty sheet  is een dun printbaar laagje op zetmeelbasis en suiker met een vanille smaak. Het zetmeel laagje ligt op een plastic schutvel om het doorvoeren door de printer mogelijk te maken. Voor het verwijderen van het schutvel, is het eventueel handig om de sheet max. 1 minuutje in de vriezer te leggen, waarna je het schutvel makkelijk kunt verwijderen.

Voor het plaatsen van de sheet op crème kun je het beste wat poedersuiker strooien op de plek waar de print op de taart of het dessert geplaatst wordt. Bij slagroom (liefst stevige, eventueel met gelatine gebonden slagroom gebruiken) of een kwark- of bavaroisetaart moeten de taarten eerst in de koeling opgesteven zijn, voor je de print plaatst. (Voor een toef op een cupcake is het beter om een icingsheet te gebruiken, een frostyprintje neemt uiteindelijk de vorm van de toef aan.)

De frosty sheet kan naturlijk ook gebruikt worden om op marsepein of fondant te plaatsen. Maak de ondergrond waar je de de frosty sheet wilt plaatsen heel licht vochtig. Print plaatsen en eventueel lichtjes met een smoother gladstrijken en aandrukken. Het voordeel van de frosty sheet is dat het heel buigzaam is en dus perfect gebruikt kan worden om bijvoorbeeld eetbare tassen van een trendy stofje te voorzien.

Bij Royal Icing, Chocolade of Ganache giet je het mengsel uit over je taart en als deze begint te stollen plaats je de frosty sheet. (De chocolade moet dus iets afgekoeld zijn)

 

Icing Sheets
De Icing Sheets kun je vergelijken met een dunne Fondantlaag. Een supergladde ondergrond, met een heerlijke zoete smaak. Deze ondergrond is minder geschikt voor hele donkere afbeeldingen. Icing sheets harden volledig uit en zijn daarom ook te gebruiken voor 3D decoraties. Je kunt denken aan strikken, opstaande logo`s of een prikkertje in een cupcake. Deze sheets hebben een glanslaagje zodat je ze bijna kunt vergelijken met gewoon fotopapier.

Goed op marsepein en fondant te gebruiken. Je kan hier mee ook suikerschildjes maken, zoals de bakker ook wel heeft om de smaken van de gebakjes aan te geven. Je knipt/ snijdt ze dan uit zolang de sheet nog flexibel is en laat de plaatjes dan drogen op een vlakke ondergrond, regelmatig even omkeren, om ze goed te drogen. Bevestigen gaat makkelijk met behulp van zeer weinig water of eetbare lijm.

Het schutvel van een icingsheet laat over het algemeen makkelijk los. Mocht het moeilijk te verwijderen zijn, dan is 1 minuutje in de vriezer ook voor deze printbare ondergrond de  veiligste oplossing. (Niet met een scherp mes o.i.d. werken, i.v.m. kans op beschadiging)

Koel, droog en donker bewaren. Restanten in een luchtdicht zakje verpakken en eventueel in huishoudfolie wikkelen om nog extra tegen uitdrogen te beschermen.
Als je Icingsheet uitgedroogd is en hard geworden is kan deze breken. Om dit te voorkomen kun je een tisseu heel licht vochtig maken en deze ca. 12-24 uur samen met de Icing Sheet in een plastic zakje leggen. Wel altijd zorgen dat het vochtige doekje tegen het schutvel aan ligt en niet tegen je print! De Icing Sheet zal weer wat vocht opnemen en weer iets zachter worden waardoor deze minder snel zal breken.

Bij het plaatsen op creme eerst een laagje poedersuiker strooien op de plek waar de afbeelding komt.

 

 

Algemene Tips
Bewaar je taart met print bij voorkeur in een kartonnen doos in de koelkast. Dit om te voorkomen dat er condensdruppels op je print vallen.

De taart met print niet afdekken met aluminiumfolie!

NB: Wij printen uiteraard met eetbare inkt, waardoor het voor kan komen dat er een kleine kleurafwijking is ten aanzien van het origineel. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

Indien de print niet direct gebruikt wordt dient deze koel en donker (niet in de koelkast) bewaard te blijven in een goed afgesloten plastic zakje of een foliezak. Dit om uitdrogen te voorkomen!

Hou altijd ca. 1 cm van zowel de boven- als onderkant van een A4 vrij om te voorkomen dat je afbeelding niet volledig geprint wordt. (Er mist altijd een randje aan 1 zijde van de frosty- en icing vellen, zodat je ze gemakkelijker van het plastic blad af kunt halen)

Prijzen

A4 Formaat

 

Frosty Sheet

€ 6,50

Icing Sheet

€ 7,50

 

Let op: Prijzen van eetbaar drukwerk zijn exclusief verzendkosten en voor printklaar aangeleverde bestanden. Dit betekent dat wij dus niets veranderen aan je aangeleverde bestand, wij drukken het precies zo af zoals jij het hebt aangeleverd! Druk thuis dus altijd eerst een proefdruk af.
Het aanleveren van de foto of het plaatje dient altijd via de mail, in een PDF bestand te gebeuren! (Tip: Online kun je gratis en makkelijk CutePDFwriter downloaden!)
De prints worden altijd op een A4 formaat afgedrukt!

 

Verzendkosten
Bestellingen worden per brievenbuspost verzonden in een verstevigde enveloppe.
De verzendkosten zijn standaard € 3,75. (1 t/m 3 sheets)
Voer de kortingscode "Foodprint"  in bij de bestelling, dan wordt er automatisch een korting berekend op het totaalbedrag, zodat je uiteindelijk € 3,75 verzendkosten betaalt:
Indien je 4 t/m 7 prints wilt bestellen, voer je de kortingscode "foodprintsextra" in, je betaalt dan tot 7 prints € 4,50.

LET OP: DE KORTINGSCODE GELDT UITERAARD ALLEEN WANNEER JE UITSLUITEND FOODPRINTS BESTELT!!!
Indien je meerdere artikelen wilt meebestellen dan wordt het automatisch pakketpost en zijn de verzendkosten gewoon € 5,75.
Bij het ONTERECHT gebruiken van de kortingscode ontvangt u een mail waarin u verzocht wordt € 2,- bij te betalen voor het verzenden van uw pakket en tevens rekenen wij in dat geval € 2,50 aan administratiekosten! (Helaas wordt er vaak misbruik gemaakt van de kortingscodes, wat ons extra bankkosten én veel tijd kost!)

Het verzenden is voor risico van de koper. (Wij verzenden de prints in een bordrugenveloppe.)
Bestelde prints kunnen niet geretourneerd worden.


Bestelwijze:
* Kies bij de pagina "Foodprinting" het soort sheet waarop je de print wilt laten afdrukken en het
   aantal sheets dat je wilt bestellen en betaal vervolgens met IDEAL.
   (Kom je de print afhalen, kies dan voor de optie `betalen bij afhalen`.)
* Stuur een mail naar info@amazingcakes.nl met als titel "Foodprint + ordernummer...".
   Vermeld in de mail de volgende gegevens:
          - Naam + verzendadres
          - Geef aan waarop je de print gedrukt wilt hebben: Frosting Sheets of Icing Sheets.
          - Het aantal prints dat je wilt bestellen
* Voeg als bjilage in mail de printklare foto/afbeelding, in een PDF bestand,  toe die je wilt bestellen.
   (Je kunt online gratis CutePDFCreator downloaden, hiermee kun je heel eenvoudig Wordbestanden
   omzetten naar PDF)
* Wil je meerdere prints bestellen, vermeld dan in de mail duidelijk het juiste aantal dat je van
   iedere afbeelding wilt hebben.
 

Maak je taarten nu nóg persoonlijker door een mooie foto toe te voegen!
Veel succes!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 15-07-2017 - Door zo goed naar de wensen van onze dochter te...  lees meer
  • 23-06-2017 - Hallo Paula , wij hebben erg genoegen gisteravond . Ook...  lees meer
  • 25-11-2016 - Hallo Paula, Wij zijn vanmiddag bij jouw workshop taart maken...  lees meer
Plaats een bericht

Aanbieding

© 2010 - 2017 Amazing Cakes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel